In 2017 is vanuit de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) verplicht gesteld dat een website gebruik maakt van een versleutelde verbinding doormiddel van SSL als de website een formulier of webshop bevat. In de WBP staat onder meer dat jij, als beheerder van de persoonsgegevens van je klanten, verantwoordelijk bent voor het beveiligen van deze gegevens. Ook een simpel contactformulier op uw website verzendt persoonsgegevens en zal dus gebruik moeten maken van een beveiligde SSL verbinding.

Wat is SSL?

De afkorting SSL betekent ‘Secure Sockets Layer’. Een SSL verbinding is een versleutelde verbinding tussen een server (website) en de bezoeker. Encryptie (versleuteling) is een wiskundig proces van informatie coderen en decoderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee sleutels. Een publieke en een privé sleutel. De privé sleutel is geïnstalleerd op de server en wordt nooit met iemand gedeeld. De publieke sleutel zit in het SSL Certificaat verwerkt en wordt gedeeld met de webbrowsers. Dit is in het kort hoe SSL werkt.

Hoe herken in een veilige verbinding?

  • Een versleutelde SSL verbinding is te herkennen aan een groene balk of een slotje.
  • Het adres begint met https:// en niet met http://

 

In het geval dat u een uitroepteken ziet staan of enkel http:// maakt u geen gebruik van een beveiligde verbinding en kunnen kwaadwillenden uw gegevens achterhalen.

Hoe krijg ik een SSL certificaat voor mijn website?

Vaak levert uw hostingprovider voor een kleine vergoeding een SSL certificaat bij uw pakket. Uitgebreide hostingpakketten leveren het vaak zelfs helemaal gratis!

Mocht uw website nog niet over een SSL certificaat beschikken, kunt u contact met ons opnemen. Wij zoeken graag voor u uit of uw huidige host een Certiciaat aanbiedt en mocht dit niet het geval zijn, zoeken wij graag mee naar een passende oplossing voor uw website.